Tips og råd, når du har fået dine nye briller!

Brug dine nye briller så meget du kan

Du har nu 14 dage til at prøve dine briller. Brug dine briller så meget du kan i denne tid, så dine øjne kan vænne sig til et par nye briller.


Dit service-kit: Skruetrækker og pudseklud

Med dine briller følger en microfiberklud, som er perfekt til at polere glasset med. Hvis brillerne har behov for at gøres rene, kan du skylle dem i almindeligt lunkent vand (ikke for varmt vand) med mildt opvaskemiddel. Tør forsigtigt med en ren og blød klud.

Hvis du har valgt antirefleksbehandling til dine glas, er det vigtigt, at du ikke udsætter dem for store temperaturforskelle. På samme måde som når du åbner en ovndør, i solen på instrumentbrættet i bilen eller i et varmt bad. Her er der risiko for, at du skader overfladen på glasset. Husk at tage brillerne af, hvis du bruger hårspray. Hårspray går normalt væk ved at skylle omhyggeligt med opvaskemiddel. Men det kan være svært med en pudseklud, hvilket betyder, at du gnider lidt ekstra og dermed øger risikoen for skader på overfladen af glasset. Undgå hårde papirservietter som anvendes på offentlige toiletter. Denne type af ”håndklæder” indeholder ofte små hårde sandkorn, som ridser glasset.

Efter cirka en måned kan man indimellem have brug for at ”efterspænde” skruerne ved hængslerne. Derfor har du også fået en lille multiskruetrækker med.


Så nemt justerer du

Instruktionsfilm Briller med en styrke
Instruktionsfilm Progressive briller


Favoptics briller leveres altid grundjusteret, og det plejer at være helt fint for de fleste. Men indimellem er der behov for, at brillerne skal justeres lidt. Det er ikke svært, hvis man følger anvisningerne nedenfor.


1. Brillestængerne skal fjedre lidt mod hovedet (billedet set oppefra). Metalstænger kan man bøje lidt. For at bøje plastikstænger, skal du varme dem i tre minutter under rindende varmt vand.

2. Næsestøtten på metalbrillestel sidder på små dele af ståltråd, og der kan være brug for, at det skal justeres lidt, så brillestellet sidder behageligt og tilpas højt.

3. Brillestængerne skal normalt være vinklede mod fronten. Brillerne leveres med fronten lidt vinklet, som på billedet.

4.For at kunne tjekke om brillerne er lige, kan du lægge dem på et lige bord, så de ligger opad (som på billedet).

Din garanti

Briller leveret af Favoptic omfattes af en 12 måneders reparationsgaranti, som dækker eventuelle fabrikationsfejl. Kunden skal kun betale for portoen til Favoptic.


Favoptic support

Vi håber, at du bliver tilfreds med dine nye briller. Hvis der er spørgsmål eller lignende, kan du kontakte vores kundeservice. Det er nemmest at kontakte os via mail support@favoptic.dk eller på telefon i kontortiden + 46 (0) 8-564 406 83.